They did their best to make the patients feel comfortable and happy.

Ms Rose, Bangsar

Privacy Policy

Personal Data Protection Notice for NURSES AT HOME SDN BHD Sdn Bhd (Herein referred to as Notice)

NURSES AT HOME SDN BHD Sdn Bhd respects and is committed to the protection of your personal information and your privacy. This Personal Data Protection Notice explains how we collect and handle your personal information in accordance with the Malaysian Personal Data Protection Act 2010. Please note that NAH may amend this Personal Data Protection Notice at any time without prior notice and will notify you of any such amendment via our website or by email


PERSONAL DATA PROTECTION NOTICE FOR NURSES AT HOME SDN BHD SDN BHD.

ENGLISH

NURSES AT HOME SDN BHD Sdn Bhd herein referred to as “NAH” , respects and is committed to the protection of your personal information and your privacy. This Personal Data Protection Notice explains how we collect and handle your personal information in accordance with the Malaysian Personal Data Protection Act 2010. Please note that this notice may be ammended at any time without prior notice and NAH will notify you of any such amendment via our website.

(1) Personal information

  • 1.1 Type of personal information

    Personal information means any information which relates to you and which was collected or provided to NAH for the purposes stated in Section 2 below.

    Your personal information may include your name, NRIC number, contact details, financial and banking account details, medical details and history, photographs or location information.
  • 1.2 Source of personal information

    • Patient or potential patient/customer: NAH collects your personal information directly from you or indirectly from your legal representatives (family members, next of kin), agents (e.g. medical tourism agents) and/or employer when you, your legal representatives, agents and/or employers who send us completed enquiry, application and/or registration forms via various means, including online and physical hardcopies at public venues or in our premises. Your personal information may also be collected from cookies through the use of our website.
    • Independent consultants or potential independent consultants: NAH collects your personal information directly from you or indirectly from headhunters when you and/or our headhunters send us completed enquiry and/or application forms or curriculum vitaes via various means, including online and physical hardcopies. Your personal information may also be collected from cookies through the use of our website.
    • Vendor, supplier or service provider: NAH collects your personal information directly from you or indirectly from your employer or credit reference agencies when tendering for projects, when you send us completed enquiry and/or credit application forms via various means, including online and physical hardcopies. Your personal information may also be collected from cookies through the use of our website.
  • 1.3 Obligatory personal information

    All information requested for in the relevant forms is obligatory to be provided by you unless stated otherwise. Should you fail to provide the obligatory information, we would be unable to process your request and/or provide you with relevant services.

(2) Purposes of collecting and further processing (including disclosing) your personal information

For patients or potential patients/customers, independent consultants, potential independent consultants, vendors, suppliers or service providers: Your personal information is collected and further processed by NAH as required or permitted by law and to give effect to your requested commercial transaction, including the following:

  • to process your requested medical services;
  • to facilitate your participation in any contests or events;
  • to administer and communicate with you in relation to our services and/or events;
  • to facilitate your medical practice within NAH, including sharing your personal data with other independent consultants within NAH for purposes of peer review;
  • to administer and communicate with you in relation to your medical practice;
  • to process your credit account application;
  • to assess your credit worthiness;
  • to administer and give effect to your commercial transaction (tender award, contract for service, consignment agreement);
  • to process any payments relevant to you;
  • for insurance purposes;
  • to operate our premises in a manner which is physically safe, secure and befitting of health and safety requirements;
  • for internal investigations, audit or security purposes;
  • to conduct internal statistical analysis and analysis of patient case studies;
  • to comply with NAH’s legal and regulatory obligations in the conduct of its business;
  • to contact you regarding products, services, upcoming events, promotions, advertising,marketing and commercial materials which we may feel interest you;
  • to ensure that the content from our website is presented in the most effective manner for your and for your computer and/or device; and
  • for NAH’s internal records management.

Where you have indicated your consent to receiving marketing or promotional updates from NAH, you may opt-out from receiving such marketing or promotional material at any time.

You may select the “unsubscribe” option provided in NAH’s email blasts or you may contact NAH at the details provided in Section (6) below.

(3) Disclosure of personal information

  • 3.1 Entities within NAH Group of Companies

    Your personal information provided to us may be processed by entities (in or outside of Malaysia) within the NAH Group (including related companies, subsidiaries, holding companies, associated companies and outsourcing partners), especially when you are an employee of any company within the NAH Group:

    NAH will ensure that:

    • access to your personal information is restricted to staff who are contractually required to process your personal information in accordance with their respective job requirements; and
    • only necessary information is released to the relevant employees.
  • 3.2 Classes of third parties

    Your personal information may be disclosed to relevant third parties (in or outside of Malaysia) as required under law, pursuant to the relevant contractual relationship (for example, where we appoint third party service providers) or for the purposes stated in Section 2 above (or directly related to those purposes).

    In the event of a potential, proposed or actual sale of business, disposal, acquisition, merger or reorganisation (“Transaction”), your personal information may be required to be disclosed or transferred to a third party as a result of the Transaction. You hereby acknowledge that such disclosure and transfer may occur and permit NAH to release your personal information to the other party and its advisers/representatives.

    For patients or potential patients/customers, independent consultants, potential independent consultants, vendors, suppliers or service providers: Your personal information may be disclosed to the following classes of third parties:

    • The Ministry of Health or any other statutory or non-statutory authorities or bodies having authority or jurisdiction established by the MOH and other relevant government departments or agencies ;
    • Relevant accreditation bodies such as ISO auditors or other vendors related to such.
    • Our independent consultants and employees within NAH;
    • Third party private healthcare institutions or government healthcare institutions;
    • In the case of employment health screenings, to client's who may require such information.
    • Third parties appointed by us to provide services to us or on our behalf (such as auditors, lawyers, company secretary, printing companies, consignment vendors, contractors, conference/event organisers, other advisers, and insurance companies);
    • The respective foreign embassies of foreign patients who received treatment in NAH;and
    • Law enforcement agencies, including the local police.

(4) Websites

  • 4.1 Links to other sites

    Links to other sites is provided for your convenience and information. These sites may have their own privacy statement in place, which we recommend you review if you visit any linked websites. We are not responsible for the content on the linked sites or any use of the site.
  • 4.2 Location enabled products or applications

    Location enabled products or applications transmit your location information to us. We do not use the information sent or provided other than to provide the service you request. Location enable features are opt-in and you have control over your participation and can turn these services off at any time or uninstall them.

    Some mobile applications will utilize Google Analytics (or similar tool) to help us better serve you through improved products, services, and revisions to the mobile applications. This collected information will not identify you to us. It may, however, let us know anonymously, which services and features you are using the most within the application, as well as device type and hardware features, country and language of download.
  • 4.3 Cookies

    A cookie may be used in the processing of your information. A cookie is a text file placed into the memory of your computer and/or device by our computers. A copy of this text file is sent by your computer and/or device whenever it communicates with our server. We use cookies to identify you.

    We may also collect the following information during your visit to our website and/or the fully qualified domain name from which you accessed our site, or alternatively, your IP address:

    • the date and time you accessed each page on our web site;
    • the URL of any webpage from which you accessed our site (the referrer); and
    • the web browser that you are using and the pages you accessed.
    Some web pages may require you to provide a limited amount of personal information in order to enjoy certain services on our websites (system login credentials, email address and contact, etc).

    These personal information will only be used for its intended purposes only, i.e. to respond to your message or deliver the requested services.

(5) Right to access and correct personal information

You have the right to access and correct your personal information held by us (subject always to certain exemptions). We will make every endeavour to ensure your personal information is accurate and up to date therefore we ask that if there are changes to your information you should notify us directly.

(6) Limiting the processing of personal information, further enquiries and complaints

  • If:
    • If you would like to access or correct your personal information,
    • If you would like to obtain further information on how to limit the processing of your personal information;
    • you have any further query; or
    • you would like to make a complaint in respect of your personal information, you may contact :-
      Tel : 03-5621 1382
      Email Address : privacy@nursesathome.com.my
      Fax : 03- 5621 1380

(7) Conflict

In the event of any conflict between this English language Personal Data Protection Notice and its corresponding Bahasa Malaysia Personal Data Protection Notice, the terms in this English language Notice shall prevail.






BAHASA MALAYSIA

Notis Perlindungan Data Peribadi Bagi NURSES AT HOME SDN BHD Sdn Bhd (“Notis”)

NURSES AT HOME SDN BHD Sdn Bhd (“NAH”) menghormati dan berusaha untuk melindungi maklumat peribadi dan privasi anda. Notis Perlindungan Data Peribadi ini menjelaskan cara kami mengumpul dan mengendalikan maklumat peribadi anda mengikut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 Malaysia. Sila ambil perhatian bahawa kami mungkin meminda Notis Perlindungan Data Peribadi ini pada sebarang masa tanpa notis terlebih dahulu dan akan memberitahu anda tentang sebarang pemindaan sebegitu melalui laman web kami atau e-mel.

(1) Maklumat Peribadi

  • 1.1 Jenis maklumat peribadi

    Maklumat peribadi bermakna sebarang maklumat yang berkaitan dengan anda yang dikumpul atau dibekalkan kepada NAH bagi tujuan-tujuan yang dinyatakan dalam Seksyen 2 di bawah.

    Maklumat peribadi anda boleh termasuk nama anda, nombor NRIC, butir-butir perhubungan, butir-butir kewangan dan akaun bank, sejarah dan maklumat perubatan, CCTV/perakaman keselamatan dan penjejakan lokasi/ maklumat GPS.
  • 1.2 Sumber maklumat peribadi

    • Pesakit atau bakal pesakit/pelanggan: NAH mengumpul maklumat peribadi secara langsung daripada anda atau secara tidak langsung daripada wakil-wakil anda di sisi undang-undang (ahli-ahli keluarga, kaum kerabat), agen-agen (e.g. agen-agen pelancongan perubatan) dan/atau majikan apabila anda, wakil-wakil anda di sisi undangundang, agen-agen dan/atau majikan-majikan anda yang menghantar borang-borang pertanyaan, pemohonan dan/atau pendaftaran yang telah siap diisi melalui pelbagai cara, termasuk salinan secara online dan fizikal di tempat-tempat awam atau di premis kami. Maklumat peribadi anda juga boleh dikumpul daripada cookies melalui penggunaan laman web kami.
    • Perunding Bebas atau bakal perunding bebas: NAH mengumpul maklumat peribadi anda secara langsung daripada anda atau secara tidak langsung daripada pengayau apabila anda dan/atau pengayau-pengayau menghantar kami borang-borang pertanyaan dan/atau pemohonan atau vitae kurikulum yang telah siap diisi melalui pelbagai wahana, termasuk dalam talian dan salinan keras fizikal. Maklumat peribadi anda juga boleh dikumpul daripada cookies melalui penggunaan laman web kami.
    • Penjual, pembekal atau penyedia perkhidmatan: NAH mengumpul maklumat peribadi anda secara langsung daripada anda atau secara tidak langsung daripada majikan atau agensi rujukan kredit apabila menawar tender untuk projek-projek, apabila anda menghantar kami borang-borang pertanyaan dan/atau pemohonan kredit yang telah siap diisi melalui pelbagai cara, termasuk secara online dan fizikal. Maklumat peribadi anda juga boleh dikumpul daripada cookies melalui penggunaan laman web kami.
  • 1.3 Maklumat peribadi wajib

    Semua maklumat yang diminta dalam borang-borang yang berkaitan adalah wajib untuk anda bekalkan melainkan dinyatakan sebaliknya.Sekiranya anda gagal untuk membekalkan maklumat wajib, kami tidak akan dapat memproses permintaan anda dan/atau membekal perkhidmatan-perkhidmatan yang berkaitan kepada anda.

(2) Tujuan-tujuan pengumpulan dan pemprosesan lanjut (termasuk pendedahan) maklumat peribadi anda

Untuk pelanggan atau bakal pelanggan, perunding bebas atau bakal perunding bebas, penjual, pembekal atau penyedia perkhidmatan: Maklumat peribadi anda dikumpul dan diproses selanjutnya oleh NAH seperti yang diperlukan atau dibenarkan oleh undang-undang dan untuk melaksanakan transaksi komersial yang diminta, termasuk yang berikut:

  • untuk memproses perkhidmatan-perkhidmatan yang diminta;
  • untuk membolehkan penglibatan anda dalam mana-mana pertandingan atau acara;
  • untuk mengendali dan berkomunikasi dengan anda berkenaan dengan perkhidmatanperkhidmatan dan/atau acara-acara kami;
  • untuk membolehkan amalan perubatan anda dalam NAH, termasuk berkongsi data peribadi anda dengan perunding bebas lain dalam NAH untuk tujuan penilaian;
  • untuk mengendali dan berkomunikasi dengan anda berkenaan dengan amalan perubatan anda;
  • untuk memproses pemohonan akaun kredit anda;
  • untuk menilai kebolehpercayaan kredit anda;
  • untuk mentadbir dan memberi kesan kepada transaksi komersial anda (pemberian tender, kontrak untuk perkhidmatan, perjanjian konsainan);
  • untuk memproses mana-mana bayaran yang berkenaan dengan anda;
  • untuk tujuan-tujuan insurans;
  • untuk memohon visa-visa perjalanan dalam keadaaan perjalanan ke luar negara;
  • untuk mengendali premis kami dalam suatu cara yang selamat secara fizikal, terjamin dan bersesuaian dengan keperluan-keperluan kesihatan dan keselamatan;
  • untuk siasatan dalaman, audit atau tujuan-tujuan keselamatan;
  • untuk melakukan analisis pemasaran dalaman dan analisis corak dan pilihan pelanggan;
  • untuk mematuhi obligasi-obligasi undang-undang dan kawal selia NAH dalam perjalanan perniagaannya;
  • untuk menghubungi anda berkenaan produk-produk, perkhidmatan-perkhidmatan, acaraacara akan datang, promosi, pengiklanan, pemasaran dan bahan-bahan komersial yang kami rasa dapat menarik minat anda;
  • untuk memastikan kandungan laman web kami ditunjukkan dalam cara yang paling berkesan untuk anda dan komputer dan/atau peranti anda; dan
  • untuk pengurusan rekod dalaman NAH, acara dan aktiviti hubungan pelanggan dan program ganjaran kesetiaan pelanggan..

Dalam keadaan anda telah menunjukkan persetujuan anda untuk menerima maklumat terkini tentang pemasaran dan promosi daripada NAH, anda boleh memilih untuk dikeluarkan daripada menerima bahan pemasaran atau promosi sebegitu pada bila-bila masa. anda boleh memilih pilihan “unsubscribe” yang dibekalkan dalam e-mel yang dihantar oleh NAH atau anda boleh menghubungi NAH melalui butir-butir yang dibekalkan dalam Seksyen (6) di bawah.

(3) Penzahiran maklumat peribadi

  • 3.1 Entiti-entiti dalam Kumpulan Syarikat NAH

    Maklumat peribadi anda yang dibekalkan kepada kami mungkin diproses oleh entiti-entiti (dalam atau luar Malaysia) dalam NAH (termasuk syarikat-syarikat berkaitan, subsidiari-subsidiari, syarikat-syarikat induk, syarikat-syarikat bersekutu dan rakan-rakan kongsi khidmat luaran).

    NAH akan memastikan bahawa:

    • akses ke maklumat peribadi anda terhad kepada kakitangan-kakitangan yang diperlukan untuk memproses maklumat peribadi anda mengikut keperluan-keperluan tugas mereka masing-masing; dan
    • hanya maklumat yang diperlukan dizahirkan kepada pekerja-pekerja berkenaan.
  • 3.2 Kelas pihak-pihak Ketiga

    Maklumat peribadi anda mungkin dizahirkan kepada pihak-pihak ketiga yang berkaitan (sama ada di dalam atau di luar Malaysia) seperti yang diperlukan di bawah undang-undang, menurut hubungan kontrak yang berkenaan (sebagai contoh, kami melantik pembekal-pembekal perkhidmatan pihak ketiga) atau bagi tujuan-tujuan yang dinyatakan dalam Seksyen 2 di atas (atau secara langsung berkaitan dengan tujuan-tujuan tersebut).

    Dalam keadaan suatu penjualan perniagaan, pelupusan, perolehan, penggabungan atau penyusunan semula yang berpotensi, dirancang atau sebenar (“Transaksi”), maklumat peribadi anda mungkin diperlukan untuk didedahkan atau dipindah kepada suatu pihak ketiga sebagai akibat Transaksi tersebut. anda di sini mengaku bahawa pendedahan dan pemindahan sebegitu boleh berlaku dan membenarkan NAH untuk menzahirkan maklumat peribadi anda kepada pihak-pihak yang lain dan penasihat-penasihat/wakil-wakilnya.

    Untuk pelanggan atau bakal pelanggan, perunding bebas atau bakal perunding bebas, penjual, pembekal atau penyedia perkhidmatan: Maklumat peribadi anda boleh didedahkan kepada kelas pihak-pihak ketiga di bawah:

    • Kementerian Kesihatan atau mana-mana pihak berkuasa atau badan berkuasa atau yang memiliki bidang kuasa yang berkanun atau tidak berkanun yang ditubuhan oleh Kementerian Kesihatan dan jabatan-jabatan atau agensi-agensi kerajaan berkaitan yang lain;
    • Badan-badan akreditasi yang berkaitan seperti Malaysian Society for Quality in Health (MSQH);
    • Perunding-perunding bebas dan pakar perubatan dalam NAH;
    • Institusi-institusi penjagaan kesihatan swasta pihak ketiga atau institusi-institusi penjagaan kesihatan kerajaan;
    • Dalam kes pemeriksaan kesihatan pra-penggajian, kepada majikan / bakal majikan pekerja;
    • Pihak-pihak ketiga yang kami lantik untuk membekalkan perkhidmatan kepada kami atau bagi pihak kami (seperti juruaudit, peguam-peguam, setiausaha-setiausaha syarikat, syarikat-syarikat percetakan, penjual-penjual konsainan, kontraktor, penganjur-penganjur persidangan/acara, penasihat-penasihat lain, dan syarikat-syarikat insurans);
    • Kedutaan asing masing-masing bagi pesakit-pesakit asing yang menerima rawatan di NAH; dan
    • Agensi-agensi penguatkuasa undang-undang, termasuk polis tempatan.

(4) Laman Web

  • 4.1 Pautan ke laman-laman web yang lain

    Pautan ke laman-laman web yang lain dibekalkan bagi kemudahan dan maklumat anda. Lamanlaman web ini mungkin mempunyai kenyataan privasi mereka sendiri, yang kami cadangkan anda menyemak sekiranya anda melawat mana-mana laman web pautan. Kami tidak bertanggungjawab bagi kandungan dalam pautan laman-laman web atau sebarang penggunaan laman-laman web tersebut.
  • 4.2 Produk-produk atau aplikasi-aplikasi mengesan lokasi

    Produk-produk atau aplikasi-aplikasi mengesan lokasi menyampaikan maklumat lokasi anda kepada kami. Kami tidak menggunakan maklumat yang dihantar atau dibekalkan selain daripada untuk membekalkan perkhidmatan yang anda minta. Fungsi pengesanan lokasi adalah pilih masuk dan anda mempunyai kawalan atas penyertaan anda dan boleh menutup perkhidmatanperkhidmatan sebegitu pada bila-bila masa atau menyahpasangkannya.

    Sesetengah aplikasi mudah alih akan menggunakan Google Analytics (atau alat yang serupa) untuk membantu kami melayan anda dengan lebih baik melalui produk-produk, perkhidmatanperkhidmatan yang telah diperbaik dan semakan-semakan terhadap aplikasi mudah alih. Maklumat yang terkumpul ini tidak akan mengenalpastikan anda kepada kami. Walau bagaimanapun, ia mungkin membolehkan kami mengetahui anda secara sulit tentang perkhidmatan-perkhidmatan dan fungsi-fungsi yang paling kerap anda gunakan dalam aplikasi tersebut dan juga jenis peranti dan fungsi-fungsi perkakasan, negara dan bahasa muat turun.
  • 4.3 Cookies

    Suatu cookie mungkin boleh digunakan dalam pemprosesan maklumat anda. Suatu cookie ialah fail teks yang ditempatkan di dalam ingatan komputer dan/atau peranti anda oleh komputerkomputer kami. Suatu salinan fail teks dihantar oleh komputer dan/atau peranti anda apabila ia berkomunikasi dengan pelayan kami. Kami menggunakan cookies untuk mengenal pasti anda.

    Kami juga mungkin mengumpul maklumat berikut semasa anda melawat laman web dan/atau nama domain berkelayakan penuh yang anda berasal untuk mengakses laman web kami, atau secara alternatif, alamat IP anda:

    • tarikh dan masa anda mengakses setiap mukasurat dalam laman web kami;
    • URL bagi sebarang laman web yang anda berasal untuk mengakses laman web kami (perujuk tersebut); dan
    • pelayar web yang anda tengah guna dan laman-laman web yang telah anda akses.
    Sesetengah laman web mungkin memerlukan anda untuk membekalkan sebilangan maklumat peribadi yang terhad untuk menikmati sesetengah perkhidmatan atas laman web kami (wasikah log masuk sistem, alamat e-mel dan perhubungan, dsb).

    Maklumat peribadi ini hanya akan digunakan untuk tujuan-tujuan yang dikehendaki sahaja, seperti untuk membalas mesej anda atau menghantar perkhidmatan-perkhidmatan yang diminta.

(5) Hak untuk mengakses dan meminda maklumat peribadi

Anda mempunyai hak untuk mengakses dan meminda maklumat peribadi anda yang kami pegang (tertakhluk selalunya kepada beberapa pengecualian yang tertentu). Kami akan melakukan sedaya usaha untuk memastikan maklumat peribadi anda adalah tepat dan terkini dan justeru kami meminta agar anda terus memaklumi kami sekiranya terdapat sebarang perubahan dalam maklumat anda sila rujuk bahagian (6) do bawah atau di Pejabat Pelanggan NAH dan hantar borang yang telah siap diisi atau pertanyaan ke butir-butir perhubungan dalam Item 6 di bawah.

(6) Pengehadan pemprosesan maklumat peribadi, pertanyaan lanjut dan aduan

  • Sekiranya:
    • Jika anda ingin mengakses atau meminda maklumat peribadi anda,
    • Anda ingin memperoleh maklumat lanjut tentang cara untuk mengehadkan pemprosesan maklumat peribadi anda;
    • Anda mempunyai pertanyaan lanjut; atau
    • Anda ingin membuat suatu aduan berkenaan dengan maklumat peribadi anda, anda boleh menghubungi:-
      Tel : 03-5621 1382
      Alamat E-mel : privacy@nursesathome.com.my
      Faks : 03- 5621 1380

(7) Konflik

Dalam keadaan berlakunya sebarang konflik antara Notis Perlindungan Data Peribadi ini dalam bahasa Inggeris dengan Notis Perlindungan Data Peribadi ini dalam Bahasa Malaysia yang sepadan dengannya, terma-terma Notis dalam Bahasa Inggeris akan diguna pakai.

  • Nurse Home Care Malaysia
  • Patient Home Care Malaysia
  • Professional Home Care Malaysia
  • Home Care Services Malaysia